Trening

Nyttårsforsett 2020: Trening og bedre kosthold

Godt nytt år!

Måtte 2020 blitt ditt beste år noensinne. Håper julen din har vært overlegent bra og at du har fått ladet batteriene dine skikkelig. Nå er plutselig hverdagen her. Hva med årets nyttårsforsett? De mest vanlige nyttårsforsettene er at man skal trene mer og spise sunnere. Dette er noe de fleste av oss ønsker, men som likevel kan være vanskelig nok å gjennomføre. Vi skal gi deg noen enkle tips til hvordan du kan gjennomføre dette og faktisk nå målene dine. Det er ingenting du trenger å kjøpe eller noe vi skal få deg til å gjøre, annet enn å nå målene dine. Er ikke det fint? 

Hund med solbriller og rutete slips slapper av med et glass vin og RESWATER og lurer på om han kommer til å klare sitt nyttårsforsett

10 enkle tips for å nå målet ditt:

 

1. Sett deg et konkret mål og en dato for måloppnåelse

Ok, så du har laget et nyttårsforsett. Har du et klart mål? Hvis du har et klart mål, så er det også lettere å nå det enn om du bare “skal trene litt mer og spise sunnere”. Skriv målet ned og ha det på et sted du ser dette hver dag. Skriv det pent og tydelig nok til at du forstår det og ikke slurv. 

Bonus: Legger du til et motivasjonsbilde i tillegg, så er det enda bedre.

2. Lag deg en plan som er gjennomførbar

Sett deg ned og lag en plan. Hvor detaljert den skal være er opptil deg selv. Vær detaljert nok til at du vet om du har gjennomført hver enkelt del eller ikke. 

For eksempel: Mandag: Sykling. Onsdag: Styrke. Fredag: Løpetur. 

3. Kostholdsplan

Velg en kostholdsplan som du kan gjennomføre, med matvarer du liker og som samtidig passer inn i kostholdsplanen. Mange mener f.eks. at Lowcarb og KETO-diett er det som gir raskest resultater. Du kan lese mer om dette hos den dyktige ernæringsterapeuten Elisabeth Henriksson her, hun kan dette.

4. Spis mindre

Det enkleste er ofte det beste, men også det vanskeligste. Om du bestemmer deg for hvor mye du skal spise før måltidet, er det og lettere å stoppe i tide. Bonustips: Velg en mindre tallerken. 😉

5. Rydd bort fristelsene fra skapet – og unngå å kjøpe dem!

Det er lettere å falle for en fristelse om du vet at du har fristelsene i hus. Rydd unna alt som frister! Et godt tips for å unngå å få med litt for mye av dette “ekstra” i handlekurven, er å ikke dra på handletur på tom mage.

6. Fellesskap

Fellesskap motiverer og gjør det lettere å gjennomføre trening og opprettholde et godt kosthold, om du har noen å gjøre dette sammen med. Har du en samboer eller en venn som kan gjøre dette sammen med deg, så er sjansene for å lykkes med deres nyttårsforsett større. Ingen treningsinteresserte i din omkrets? Bli med i et idrettslag, ta noen timer med personlig trener eller meld deg på gruppetimer på et treningssenter.

To jenter gir hverandre high five mens de tar armhevinger på treningssenter
Kanskje er du typen som trives best med å trene alene? For andre er en treningskamerat akkurat det lille ekstra som skal til for å gi nyttårsforsettet en ekstra dytt i baken

7. Lyst øker motivasjonen

Gjør øvelser og trening som er lystbetont. Da er det større sjans for at du ikke ryker. Elsker du å sykle, men ikke å løpe (kanskje har du dårlige knær), velger du den aktiviteten du liker best. Liker du å danse bedre enn å sykle, så dans i vei!

8. Finn din heiagjeng eller motivator

Har du noen som motiverer deg underveis, er det større sjans for at du når målet ditt. Selv toppidrettsutøvere trenger trenere og lag som motiverer hverandre for å oppnå suksess. En personlig trener (PT), kan være en god støtte, på samme måte som et lag eller en gjeng å trene sammen med.  

9. Rett fokus

Fokusér på det du kan og ikke der du bommet eller ikke fikk det til. Har du skeiet ut, så betyr det ikke at du har mislyktes totalt, hent deg heller inn så fort som mulig, du kan fortsatt nå målet ditt!

10. Feire og belønne deg selv!

For å holde motivasjonen oppe er det viktig å belønne deg selv både underveis og når du har nådd hovedmålet ditt. Feire hvert delmål og gi deg selv en belønning som motiverer. NB: Om målet ditt er å gå ned i vekt, så unngår du naturlig nok mat og drikke som belønning. Du kan for eksempel sette av et gitt beløp for hvert delmål og kjøpe deg noe fint eller for eksempel gjøre noe spektakulært når du når hovedmålet ditt. 

Er det ikke deilig at du kan gi deg selv en ny start? Starte med helt nye ark og gjøre dette til ditt beste år? Lykke til med målene dine, vit at vi heier på deg!

Hilsen Team RESQWATER Norge.

Detox. Recover. Perform.

0
  Relaterte artikler
  • No related posts found.

Add a Comment