INGREDIENSER

knapp med illustrert kaktus

FIKENKAKTUS

«Magisk» plante med mange gunstige egenskaper

Les mer

knapp med illustrert melketisel

MELKETISTEL/MARIATISTEL

Hvorfor har vi tilsatt mariatistel i RESQWATER?

Les mer

knapp med illustrert elektrolytte

ELEKTROLYTTER

Hva er elektrolytter og hvorfor er de viktige for kroppen?

Les mer

knapp med illustrert rorsukker på

ORGANISK RØRSUKKER

Fordelene med organisk rørsukker i drikker som RESQWATER

Les mer

tube ikon
bilde av en knapp med betegnelse for vitamin C

VITAMIN C

C-vitaminets oppgaver i kroppen

Les mer

bilde av en knapp med betegnelse for vitamin B

VITAMIN B

B-vitaminenes oppgaver i kroppen

Les mer

knapp med illustrert n acetyl

N-ACETYLCYSTEIN (NAC)

Hva er N-acetylcystein og hvorfor har vi tilsatt dette i RESQWATER?

Les mer

FIKENKAKTUS

En «magisk» plante med mange gunstige egenskaper – drikk det gode for kroppen!

Opuntia-kaktusen, ofte kjent som «Prickly Pear» på engelsk og «Nopal» på spansk, har en rik jordbruks- og kulinarisk historie. Kaktusen har blitt høstet i århundrer i Mexico og sørvest i USA, før den ble ført til andre områder i verden. Planten inneholder to spiselige elementer. Nopalene (eller nopalitos) er putene til kaktusen som kan bli renset, hakket og grillet til bruk som ingrediens i salater eller som tilbehør til egg-retter. Frukten til fikenkaktusen høstes for sirup, syltetøy og godteri.

DE GODE EGENSKAPENE TIL FIKENKAKTUS
Fikenkaktus blir av mange sett på som «superfood», ettersom den kan gi en rekke helsemessige fordeler. Tilhengerne av denne superplanten rapporterer at den både er god for fordøyelse og at den bidrar til mer effektiv restitusjon etter en god fest. Den spiselige opuntia ficus indica-kaktusen og opuntia-frukten inneholder kalium, kalsium, jern og fiber. Disse næringstoffene, mineralene og vitaminene kan gi helsemessige fordeler:

FORDØYELSEN: Den høye konsentrasjonen av fiber i fikenkaktusen er bra for fordøyelsen.
IMMUNSYSTEMET: Godt for immunsystemet! Frukt fra fikenkaktus inneholder omtrent 20 prosent av det anbefalte daglige vitamininntaket for voksne. B-vitaminer fremmer bl.a. veksten av hvite blodlegemer og fungerer også som en antioksidant.
HJERTEHELSE: Kombinasjonen av kalium og fiber hjelper med å opprettholde et sunt blodtrykk og kolesterolnivå.
DIABETES: For noen pasienter med diabetes kan en enkelt dose av fikenkaktusekstrakt redusere blodsukkernivået med opptil 48 prosent.
HANGOVER-MIDDEL: Kliniske studier har vist at fikenkaktus kan redusere bakrussymptomer som kvalme og munntørrhet. Lær mer her.

FIKENKAKTUS-EKSTRAKT
Ulike variasjoner av kaktusvann fra nopal har blitt brukt av urfolk i uminnelige tider. Dette er en av grunnene til at opuntiaekstrakt er brukt som en nøkkelingrediens i RESQWATER. Fikenkaktus hjelper til med restitusjon etter alkoholinntak og/eller trening. Kaktusekstraktets jobb er å beskytte proteiner og lipider i kroppen når den bryter ned alkohol. Det fungerer også som en antioksidant og bekjemper frie radikaler som kan skade kroppens celler. De betennelsesdempende egenskapene kan bidra til å redusere kvalme mens de hjelper musklene til å komme seg raskere etter trening.

MELKETISTEL/MARIATISTEL

Hvorfor har vi tilsatt mariatistel i RESQWATER?

Melketistel/mariatistel (Silybum marianum) er en plante med en aktiv ingrediens som det er forsket mye på, silymarin. Urten antas å komme fra Middelhavsområdene, men er nå vidt utbredt med verdensomspennende distribusjon for forskjellige bruksområder. Melketistelekstrakt finnes å få kjøpt i helsekostbutikker, men det er mye mer man bør vite om denne lilla urten (med «melkeaktige» årer).

EGENSKAPENE TIL MELKETISTEL
Det helbredende, aktive stoffet i melketistel/mariatistel kalles silymarin. Ekstrakt av mariatistel blir ofte benyttet i detoxdrikker, renseprodukter, levertilskudd og andre helseprodukter. Den mest fremtredende fordelen med bruk av melketistel er at inntak kan virke positivt på leverhelsen. Melketistel kan hjelpe til med å skille avfallsstoffer ut av kroppen og beskytte leveren mot skader. Flere studier har funnet marginale, men positive resultater, og det er også mye som tyder på at de antiinflammatoriske egenskapene til silymarin kan bidra til å redusere leverskader. Ikke bare er silymarin en kraftig antioksidant som virker gunstig i kroppens arbeid med å kvitte seg med avfallsstoffer, men den kan også bidra til å regenerere leverceller.

MELKETISTELSTILSKUDD
Melketistel/mariatistel er på grunn av fordelene ovenfor, et supplement som kan inntas for å sikre god leverfunksjon. Melketisteltilskudd brukes av helsebevisste individer som en del av en daglig eller ukentlig rutine. Det brukes også av mennesker med dårlig leverhelse.

MELKETISTEL I RESQWATER
Melketistel er helt klart en verdifull ingrediens i RESQWATER. De positive effektene den kan ha på leveren kan være med på å redusere den negative effekten av alkohol. Silymarin fungerer også som en antiinflammatorisk antioksidant og er med på å opprettholde viktige kroppsfunksjoner.

ELEKTROLYTTER

Hva er elektrolytter og hvorfor er de viktige for kroppen?

Elektrolytter er et fellesord for vannløselige, ladede substanser. Vi tar dem inn som salter gjennom mat eller vann, og de leder strøm når de er oppløst i vann. Elektrolyttene er enten positivt eller negativt ladde ioner. Små elektriske strømmer hjelper til med flere kroppslige funksjoner. Det er viktig å opprettholde en balanse av elektrolytter i kroppen ved å etterfylle dem etter trening og væsketap. Faktisk er denne balansen nødvendig for å overleve.

TYPER ELEKTROLYTTER
Natrium: Behandler væsker, støtter muskel- og nervefunksjon.
Klorid: Balanserer surhet og alkalitet for en sunn pH-balanse og fordøyelseshelse.
Kalium: Regulerer hjertet og blodtrykket ditt og er viktig for beinhelsen.
Magnesium: Viktig for produksjon av DNA og RNA, og for nerve- og muskelfunksjoner.
Kalsium: Kritisk for god bein- og tannhelse.
Fosfat: Også viktig for bein og tannhelse, bidrar til vekst og reparasjon av vev.
Bikarbonat: Opprettholdelse av sunn pH og regulering av hjertefunksjonen.

UBALANSE I ELEKTROLYTTENE
Elektrolytter, natrium og kaliumlagrene tømmes hovedsakelig under trening gjennom svette (eller gjennom mindre behagelige metoder med raskt væsketap). Organ- og hormonfunksjonen er avhengig av en riktig mengde elektrolytter i blodet, så påfyll til rett tid er avgjørende. Drikkevann og drikker beriket med elektrolytter kan restituere kroppen med mindre elektrolyttubalansen skyldes et mer langvarig problem forårsaket av sykdom.

ELEKTROLYTTER I RESQWATER
RESQWATER Proaktiv Recovery kan hjelpe kroppen med å gjenopprette tapte elektrolyttlagre som tømmes under trening og feiring. Elektrolytter kan hjelpe kroppen med å holde muskel- og nervesystemet i form, samt hjelpe kroppen å absorbere væsker mer effektivt for å gi raskere og mer effektiv hydrering.

ORGANISK RØRSUKKER

Fordelene med organisk rørsukker i drikker

Det er lett å tenke at sukker er sukker. Men det er forskjell på uraffinert rørsukker og raffinert sukker. Organisk, uraffinert rørsukker kan ha fordelaktige virkninger når det skal fylle en spesifikk funksjon, som det å forbedre treningsytelse og restitusjon, eller det å hjelpe kroppen din med å hente seg inn igjen etter en fest. I motsetning til andre former for sukker som enten går igjennom flere unødvendige prosesseringsfaser eller blandes med kjemiske enzymer, kommer rørsukkeret rett fra saften inne i sukkerrøret. Du kan være trygg på at det organiske rørsukkeret som finnes i RESQWATER er uraffinert og allergenfritt.

ER ORGANISK RØRSUKKER BRA FOR DEG UNDER TRENING OG NÅR DU KOMMER DEG ETTER EN FUKTIG FEST?
Noen ganger er ikke vann nok – dette gjelder særlig når du yter maksimalt på trening. Energinivået ditt synker og du begynner å føle deg dehydrert. Det er viktig å finne en balansert kombinasjon av vitaminer, elektrolytter, aminosyrer og rørsukker for å gi ekstra påfyll til kroppens celler slik at kroppen holdes i gang. Etter en morsom kveld med feiring er leveren opptatt med å bryte ned alkoholen man har drukket og dermed er kapasiteten dens til å produsere sukker redusert, med lavt blodsukker som resultat. Organisk, uraffinert rørsukker kan fylle opp kroppens sukkernivåer tilstrekkelig, slik at du ikke føler den typiske trøttheten og svakheten man ofte opplever etter en fest. Les mer om økologisk rørsukkernæring på sugar.org.

ORGANISK RØRSUKKER OG RESQWATER
RESQWATER leverer ekstra drivstoff til muskler i arbeid og reduserer trettheten og svakheten som man kan føle under trening og feiring. Sukrosen i RESQWATER jobber sammen med aminosyren N-acetylcystein, fikenkaktusekstrakt, melketistel/mariatistel, B-vitaminer, C-vitaminer, mineraler og vann for å tilføre kroppen antioksidanter, etterfylle elektrolytter og forhindre dehydrering.

VITAMIN C

C-vitaminets egenskaper i kroppen

C-vitamin, også kjent som askorbinsyre og L-askorbinsyre, er en av de mest omtalte vitaminene i helsekostverdenen. C-vitaminet er bra for immunforsvaret, og du kan innta det f.eks. i form av et glass appelsinjuice. Dette er et vitamin som ikke kan produseres i menneskekroppen og som må tilføres via mat og drikke. Størstedelen av befolkningen får i seg den anbefalte doseringen (60 mg per dag) via et balansert kosthold. C-vitamin er en antioksidant som kan beskytte vitale organer mot effekten av frie radikaler, og krediteres for kunne hjelpe kroppens helbredelsesprosess på flere måter.

EGENSKAPENE TIL VITAMIN C
Det er mange fordeler med å få i seg tilstrekkelig mengde C-vitamin for mennesker i alle aldre. Her er bare et lite utvalg av disse påviste, eller sannsynlige, fordelene:

Bedre opptak av jern: For dem som har et vegansk eller vegetarisk kosthold kan C-vitamin hjelpe kroppen med opptak av tilstrekkelig mengde vegetabilsk jern. I kjøttbaserte dietter er jernmangel mindre vanlig fordi animalsk heme-jern lettere tas opp i tynntarmen. En studie fant at forbruk av 100 mg vitamin C forbedret jernabsorpsjonen med 67 prosent. Folk med med jernmangel og dem som har problemer med å fordøye visse jerntunge matvarer kan følgelig dra nytte av ekstra C-vitamin.
Urinsyreforebygging: Den som har opplevd urinsyregikt, er kjent med såkalt urinsyreangrep. Denne smertefulle betennelsen i leddene er ødeleggende, og rammer vanligvis menn oftere enn kvinner. To studier i stor skala har vist at C-vitamininntak kan redusere urinsyrenivået, og dermed redusere sjansen for gikt.
Godt for huden: Vitamin C er en stor bidragsyter til hudens helse og forsvarssystem. Det styrker huden ved å fungere som en antioksidant og beskytter mot frie radikaler. C-vitamin er nødvendig for dannelsen av kollagen i bindevev.

C-VITAMIN I FORM AV KOSTTILSKUDD
Dersom du har problemer med immunforsvaret eller opplever symptomer på at du kan ha mangel på vitamin C, bør du først ta en nærmere titt på kostholdet ditt. I mange tilfeller kan gode doser med frukt og grønnsaker gjøre susen, men det kan også hende at du kan dra nytte av C-vitamintilskudd. Siden vitamin C er vannløselig, er det tilgjengelig i alle typer kapsler, oppløselige tabletter og i tyggeform. Disse tilskuddene er ekstremt sikre, selv i høye doser, det skal mye til å overdosere vitamin C.

VITAMIN C OG RESQWATER
Du ser kanskje ikke automatisk etter drikke med høyt C-vitamin innhold når du vil hente deg inn etter en intens trening eller bakrus? Å innta mat og drikke som inneholder C-vitamin er smart når du restituerer deg etter trening eller en fest, da disse nevnte aktivitetene kan tappe C-vitaminlageret i kroppen din. RESQWATER inneholder C-vitamin og kan dermed bidra til å øke disse vitaminnivåene – som igjen kan bidra til at du føler deg bedre dagen derpå eller etter en hardtrening.

VITAMIN B

B-vitaminenes oppgaver i kroppen

B-vitaminene har viktige roller i energiomsetningen i kroppen, de er sentrale i stoffskiftet, hjerne- og leverfunksjonen, for utviklingen av røde blodceller, de er viktige for fysisk vekst og for syn, hud og hår og immunsystemet. Kroppen produserer ikke B-vitaminer selv, så et kosthold som inkluderer hele B-vitaminkomplekset er avgjørende for å opprettholde god helse. B-vitaminer er vannløselige. Utmerkede kilder til B-vitaminer er matvarer som fullkorn og bønner, mørke bladgrønnsaker og visse kjøtt- og dyreprodukter. Imidlertid er disse matvarene kanskje ikke så tiltalende under og etter trening eller midt i en fest?

HVA ER B-VITAMINENES FUNKSJON I KROPPEN?
– Viktige for nedbrytningen av karbohydrater, fett og proteiner, og omdannelsen av disse til energi.
– Inngår i viktige coenzymer og er viktige for å bygge opp fettsyrer og hormoner som serotonin, noradrenalin og melatonin.
– Viktige for dannelse av proteiner og arvestoff (DNA og RNA) i kroppen.
– Viktige for dannelse av røde blodceller samt ulike signalstoffer i hjernen.
– Forbedrer lever- og skjoldbruskkjertelfunksjonen.
– Hjelper fordøyelsen og opprettholder/gjenoppretter appetitten.
– Fungerer som et naturlig vanndrivende middel.
– Spiller en nøkkelrolle i at hjernen og nervesystemet fungerer som de skal.

HVILKE B-VITAMINER HAR VI TILSATT I RESQWATER?
RESQWATER Proactive Recovery inkluderer vitamin B1 (tiamin) og B6 (pyridoksin). Drikker med B-vitaminer er kjent for å kunne hjelpe kroppen til lettere å kvitte seg med giftstoffer slik at restitusjonen kan foregå raskere og mer effektivt. Med RESQWATER får du en ekte vedlikeholds- restitusjonsboost med påfyll av nødvendige B-vitaminer.

N-ACETYLCYSTEINE (NAC)

Hva er N-acetylcystein og hvorfor har vi tilsatt dette i RESQWATER?

N-acetylcystein (NAC) er en forbindelse som finnes naturlig i kroppen. N-acetylcystein-tilskudd drives av glutation som er et molekyl som består av de tre aminosyrene glutaminsyre, cystein og glycin, som finnes i alle kroppens celler og som har som hovedfunksjon å beskytte mot frie radikaler.

POSITIVE EFFEKTER AV N-ACETYLCYSTEIN
N-acetylcystein hjelper kroppen med å kvitte seg med avfallsstoffer og toksiner. Den hever nivået av glutation, kroppens viktigste anitoksidant, som nøytraliserer DNA-skadelige frie radikaler. Et NAC-beriket kosthold kan ha positiv innvirkning på enkelte tilstander. Mye tyder på at det kan redusere celleskader og dermed trolig gi færre tilfeller av blære-, tykktarm- og lungesvulster. Kan beskytte mot vevsskader fra medisiner som brukes til kreftbehandling. Dens antioksyderende effekt kan tenkes å redusere tendens til lungeskader ved kronisk infeksjon/inflammasjon. Kan redusere slimmengde for pasienter med luftveissykdommer som kronisk bronkitt og kronisk obstruktiv lungesykdom. Disse effektene testes for tiden i humane studier eller har hatt varierende resultater. Motvirker leverskade ved paracetamoloverdosering

N-ACETYLCYSTEIN I RESQWATER
NAC blir absorbert og brukt av kroppen når det blir konvertert til glutation. Dette gjør at NAC kan gi støtte til hver eneste celle i kroppen som en kraftig antioksidant og nøytralisere frie radikaler. NAC gir kroppen, spesielt leveren, økt glutation og antioksidantbeskyttelse som er nødvendig for langvarig god helse. I tillegg fins det studier som viser at glutation kan hjelpe med leversykdom forårsaket av alkoholisme i tillegg til ikke-drikkere. En amerikansk studie fant at deltakere som fikk høye doser glutation hadde lavere nivåer av malondialdehyd (en indikator på leverscellskader).