FyllesykRestitusjon

Hvorfor blir jeg fyllesyk?

Ble det litt mer alkohol enn du hadde tenkt i går? Eller festen litt for bra? Føler du at hjelmen er litt ekstra trang i dag? Da kan denne artikkelen være av nytte for deg.Fyllesyk jente holder en flaske RESQWATER oppgitt inntil kinnet omgitt av ulike hashtags om fyllesyke

Hvordan virker alkohol på kroppen?

Alkohol er et giftstoff som kroppen må bryte ned. Hvor lang tid kroppen bruker på denne prosessen er høyst individuell. Ofte er det slik at er du liten og tynn, så tåler du mindre alkohol enn en stor person. Dette gjelder ikke alltid, så hver enkelt må lære sin egen kropp å kjenne. Det som også spiller inn, er ikke overraskende; hvor mye man drikker. Noen tåler å blande ulike typer alkohol, andre tåler noen typer alkohol dårligere. Hvor mye du har spist i løpet av dagen kan og spille inn på hvor full du blir og kan derfor ha noe å si i forhold til hvor fyllesyk du og blir. 

Hva skjer i kroppen når man drikker alkohol?

Det som skjer når etanol brytes ned i kroppen er at etanol blir til acetaldehyd. Det er enzymet alkoholdehydrase (ADH) som står for denne prosessen. Acetaldehyl brytes ned til acetat av enzymet aldehyddehydrase (ALDH). Forskning har ikke funnet ut at acetat er så skadelig, det kan til og med se ut som dette kan gi mer energi. Hvis du derimot føler at du er ekstra tørr i munnen, du ønsker bare å sove og at du har glemt mye av det som skjedde i går, så er det acetaldehyd som har skylden i dette. 

Hvilke konsekvenser har det videre for kroppen at du blir dehydrert?

Jo, siden du går oftere på do enn når du ikke drikker alkohol, så klarer ikke nyrene å holde på like mye vann som før. Kroppen din blir dehydrert og mange prosesser i kroppen går tregere. Du kan jo tenke deg, når kroppen består at 50-75 % vann, så er det ikke rart at du ikke føler deg helt på topp om du ikke fyller på med nok væske.

Hund med solbriller og RESQWATER-flaske sier Drikk med måte

Hva med den intense hodepinen man får når man er fyllesyk?

Du føler deg kvalm og kanskje du til og med har såre muskler etter tidenes fest? Du kan selvsagt ha danset så mye at musklene er litt såre, men det kan og være fordi alkohol hemmer utskillelse av hormonet ADH fra hypofysen i hjernen. Nyrene får ikke beskjed om at de skal holde på vannet. Du tisser rett og slett ut stoffer kroppen din har god nytte av. Når det gjelder denne hodepinen, så er dette en mulig forklaring: Hjernehinnene som ligger mellom kraniet og hjernen må holdes våte for å beholde den tykkelsen de skal ha. Når vannet i kroppen din forsvinner, så tørker du rett og slett inn. Hjernehinnene kan begynne å gnisse mot hverandre og du får vondt i hodet.

5 tips for å unngå å bli fyllesyk

  • Unngå å drikke for mye alkohol
  • Drikk vann ved siden av
  • Spis mat
  • Ikke legg deg på oppadgående rus
  • Drikk gjerne en flaske Resqwater før du legger deg og en når du står opp, om hodepinen fortsatt er tilstede  

Sjekk gjerne ut og bestill Resqwater enkelt i vår nettbutikk her.

Ellers; godt nytt år, håper feiringen av det nye året var bra og at du får et fantastisk nytt år!

Hilsen oss i Team Resqwater Norge.

0
  Relaterte artikler
  • No related posts found.

Add a Comment